De geselecteerde druiven voor deze sparkling wine komen uit de regio van het Balatonmeer. Ze zijn daar met zorg geoogst volgens de ‘Methode Classique’.
De wijnen worden in de productieruimte vlakbij de wijngaard gemaakt en pas daarna naar de fabriek in Budapest vervoerd, waar de wijnen in grote hogedruk tanks worden samengevoegd zodat de Cuvée ontstaat en het Co2 in de wijn blijft. Onder hoge druk blijft de wijn enkele maanden in de tanks.

Website  www.henkell-soehnlein.com  
Wijnregio  Etyek 
Wijnen  Van het wijnhuis Hungaria bieden wij de volgende wijnen aan:  

Hungaria Grande Cuvée Brut De met zorg geselecteerde druiven voor deze mousserende wijn, en de fermentatie in de fles volgens de 'Methode Classique', staan garant voor deze harmonisch elegante droge mousserende wijn. Deze Grand Cuveé is favoriet bij mensen die gastronomie hoog in het vaandel hebben staan.

Hungaria Extra Dry De met zorg geselecteerde druiven voor deze mousserende wijn, en de fermentatie in de fles volgens de 'Methode Classique', staan garant voor deze harmonisch elegante droge mousserende wijn. Het enige verschil met de Hungaria Grande Cuvée Brut is dat de Hungaria Extra Dry 100% droog is.

Hungaria Rosé De met zorg geselecteerde druiven voor deze mousserende wijn, en de fermentatie in de fles volgens de 'Methode Classique', staan garant voor deze harmonisch elegante droge mousserende wijn. De rosé van Hungaria is hetzelfde gemaakt als de andere twee mousserende wijnen van dit wijnhuis. In de rosé is echter een blend gebruikt van Kékfrankos en Pinot Noir voor het verkrijgen van de mooie roze kleur.